Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • Több száz különleges állat, gyönyörű természeti környezet, izgalmas látnivalók. Ez a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, melynek belépőjegyével könyveket is kedvezményesen vásárolhat. A Miskolci Állatkert látogatói a jegyvásárlás során kapott blokkot bemutatva 15 % kedvezményt kapnak a miskolci Libri Könyvesboltokban.

  • 2019. február 22-én a Miskolci Állatkert és Kultúrpark tematikus napot szervez idegenvezetők és turisztikai szolgáltatók számára. Az állatkert munkatársai az idegenvezetők napján etetésekkel egybekötött közös sétán mutatják be a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látnivalóit és programkínálatát az érdeklődő szakembereknek.

  • A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja már készül a tavaszra. Február 16-án, szombaton 10 órától a madárvédelmi munkák közül - az egyébként minden évben szükséges - odútakarításra kerül sor a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

  • Kijön-e a medve a barlangjából? Február másodika Gyertyaszentelő napja. Ehhez a jeles naphoz számos néphiedelem kötődik. A legismertebbhez kellenek medvék is. A Miskolci Állatkertben kettő is van. Lássuk, kijön-e a barlangjából Dorka és Borka? Csalogassuk elő együtt 2019. február 2-án (szombaton) 11 órától barnamedvéinket, Dorkát és Borkát "barlangjukból" és tudjuk meg, meddig tart még a tél.

  • 2019. január 28-án, hétfőn, a ragadozóké lesz a főszerep. A szakvezetéssel egybekötött látványetetéseken a szibériai tigrissel és a perzsa leopárddal ismerkedhetnek meg a látogatók, a hazai nagyragadozók közül a farkasok és hiúzok kapnak kiemelt figyelmet. 11 órától a Bükki Nemzeti Park munkatársa, Gombkötő Péter tart előadást a Bükkben élő farkasokról és hiúzokról.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.