A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • A szülők igazán sikeresek, hiszen mióta 2017-ben párba álltak Miskolcon, 7 kölyköt már sikeresen felneveltek, akik közül hatan most is a szülői csapatban élnek. A Dél-Amerika keleti részén őshonos fehérpamacsos selyemmajmok 2-13 fős családi csoportokban élnek. A család többnyire a szülőpárból és azok utódaiból áll. A kölykök mintegy 5 hónapos vemhesség után jönnek a világra.

  • Az MVK Zrt. május 30-án, szombattól újra közlekedteti a ZOO járatot igény szerint. Ez azt jelenti, hogy a járatnak van meghirdetett menetrendje, de csak akkor indul el, ha azt az utas kéri. A telefonos utazási igényt 30 perccel a járat indulása előtt szükséges bejelenteni a (46) 514-949-es telefonszámon.

  • Gyermeknap alkalmából május 31-én, vasárnap, és június 1-én, hétfőn, minden 14 év alatti gyermek, kedvezményes, 100 Ft-os belépőjeggyel látogathatja állatkertünket! 

  • A kormány intézkedésének megfelelően, május 4-én állatkertünk újra megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A látogatók egészségének megóvása érdekében, a nyitás azonban egyelőre korlátozott lesz. A zárt terek, állatházak még zárva tartanak, valamint nem lesznek látványetetések, állatbemutatók sem, hogy biztosítani lehessen az előírt védőtávolság megtartását.

  • Muflonjaink csapatában négy nap alatt négy bárány jött a világra. Mindegyik apróság születését követően már pár órával követte anyját a kifutóban. A muflonokat a 19. század második felében telepítették be Magyarországra, ma pedig már a Bükkben is népes állományuk él.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.