Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • 2019. március 23-án, szombaton immár hagyományosan szezonnyitó napot tart a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, ahol a megszokottól eltérő, de továbbra is látványos etetésekkel, íjászbemutatóval, a bemutatók között pedig fegyvermustrával várjuk az érdeklődőket.

  • Március 22-én, pénteken a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ismét megtartja a víz világnapját, melyen változatos programokkal várjuk a látogatókat. Az idei év víz világnapi jelmondata: Vizet mindenkinek! – erre épül a Miskolci Állatkert programkínálata is.

  • Igazán tavaszi a hangulat az állatkert lakói körében. Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és egy kengurukölyök is rendszeresen tekint ki anyja erszényéből.

  • 2019. március 8-án Nőnapi futótúrát szervez a Zöld Sportok Clubja (ZSC) a Miskolci Állatkert és Kultúrpark közreműködésével. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az egészségmegőrzés, mozgás és természetjárás fontosságára. A futótúra 2019. március 8-án 17:00 órakor indul a Miskolci Állatkert bejáratától.

  • Több száz különleges állat, gyönyörű természeti környezet, izgalmas látnivalók. Ez a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, melynek belépőjegyével könyveket is kedvezményesen vásárolhat. A Miskolci Állatkert látogatói a jegyvásárlás során kapott blokkot bemutatva 15 % kedvezményt kapnak a miskolci Libri Könyvesboltokban.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.