Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • 2018. október 26-án, pénteken, 6. alkalommal rendezi meg a Miskolc Állatkert a Halloween Estet a fáklyákkal és töklámpásokkal kivilágított állatkertben. Lesz éjjel aktív állatok látványetetése és a látogatók ezen az éjszakán közelről is megismerkedhetnek a „nemszeretem” állatokkal.

  • Állatkertünk bivalypárjától már megszokhattuk, hogy minden évben egy-egy borjúval örvendeztetnek meg minket és látogatóinkat. Így két hónappal ezelőtt éppen a „jubileumi”, tizedik utódjuk jött a világra. A kis üszőborjú születését követően néhány órán belül már lábra is állt, rátalált az éltető anyatejre, így azóta is jól fejlődik.

  • Minden évben október 4-én rendezik meg az Állatok Világnapját. Nincs ez másként állatkertünkben sem, ahol különböző kulturális programok, állatbemutatók és meglepetések várják az állatkertbe látogatókat ezen a jeles napon.

  • Idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark is kapcsolódik a rendezvényhez azzal, hogy 2018. szeptember 16. és 22. között minden kerékpárral érkező számára 100 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható a Miskolci Állatkert.

  • Állatkertek Éjszakája

    Intézményünk több mint egy évtizede szervez nyaranként késő esti és sötétedés utáni programokat. A Magyar Állatkertek Szövetsége által 2012-ben útjára indított, országos szintű Állatkertek Éjszakája programsorozatban hetedik alkalommal vesz részt állatkertünk.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.