A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • 37. születésnapját ünnepli idén augusztus 20-án a Miskolci Állatkert, vagy, ahogy még ma is sokan emlegetik, régi nevén a Vadaspark. A jelenleg megújuló állatkert, várja az olyan fotók beküldését, amelyek legalább 10-15 évvel ezelőtt készültek. A képek az állatkert oktatótermében kerülnek kiállításra 2020. augusztus 20-23. között. A képeket 2020. augusztus 15-ig lehet beküldeni digitális formában a zooped@miskolczoo.hu e-mail címre.

  • A valaha élt 9 tigris alfajból 3 már kihalt és a maradék 6 is veszélyben van. 2020. július 29-én ünnepeljük a Tigrisek Nemzetközi Napját. A világnap célja, hogy felhívjuk a figyelmet ezeknek a nagymacskáknak a védelmére. 10 órától az érdeklődők megnézhetik a tigrisek etetését. A gyerekeket 10:00 – 14:00 között (tigrises) arcfestés és kézműves foglalkozás várja a szibériai tigrisek kifutója mellett.

  • A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2020. július 1-től módosítja az immár 8 éve változatlan jegyárait. A felnőtt belépőjegy ára 1600 Ft-ra, a gyermek / nyugdíjas belépő ára 1100 Ft-ra módosul. A fogyatékkal élők azonban mostantól, ingyenesen látogathatják az állatkertet. Továbbra is válthatóak lesznek a különféle kedvezményes jegyek, mint például a családi vagy csoportos belépők.

  • Most itt az alkalom, állatgondozó pozícióban lehetsz a Miskolci Állatkert tagja!

  • Ahogy az elmúlt hét esztendőben minden évben, úgy idén sem maradtak kölyök nélkül az észak-amerikai kúszósülök állatkertünkben. A család legifjabb tagja egy hónappal ezelőtt jött a világra, mára pedig már egyre ügyesebben kapaszkodik fel a fákra.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.