Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • Közeledik a tél: az állatok ösztönösen készülnek a télre, hidegre, a fagyokra, természetes élelemforrásaik elapadására. Ám nemcsak a vadon élők, hanem az állatkerti állatok is készülnek a zordabb időjárásra. Hogyan történik ez a felkészülés?

  • Látogatóink újra találkozhatnak az aranysakálokkal. Mivel az év során az újonnan érkezett farkasok már új kifutójukba költözhettek be, így a megürült korábbi farkaskifutót aranysakáljaink számára alakítottuk át. A három hím testvér így az ősz során birtokba vehette új otthonát. Látogatóink ezzel újra mindhárom hazai, őshonos kutyaféle ragadozóval – szürke farkas, vörös róka, aranysakál – találkozhatnak állatkertünkben.

  • 2018. október 26-án, pénteken, 6. alkalommal rendezi meg a Miskolc Állatkert a Halloween Estet a fáklyákkal és töklámpásokkal kivilágított állatkertben. Lesz éjjel aktív állatok látványetetése és a látogatók ezen az éjszakán közelről is megismerkedhetnek a „nemszeretem” állatokkal.

  • Állatkertünk bivalypárjától már megszokhattuk, hogy minden évben egy-egy borjúval örvendeztetnek meg minket és látogatóinkat. Így két hónappal ezelőtt éppen a „jubileumi”, tizedik utódjuk jött a világra. A kis üszőborjú születését követően néhány órán belül már lábra is állt, rátalált az éltető anyatejre, így azóta is jól fejlődik.

  • Minden évben október 4-én rendezik meg az Állatok Világnapját. Nincs ez másként állatkertünkben sem, ahol különböző kulturális programok, állatbemutatók és meglepetések várják az állatkertbe látogatókat ezen a jeles napon.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.