Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • Állatkertünk látogatói mintegy negyedévszázada találkozhatnak huszármajmokkal. Az első időszakban rendszeres szaporulatnak is örülhettünk, hiszen hét kölyök is felnevelkedett itt, ám az elmúlt egy évtizedben nem voltak kölykei a fajnak. A háromfős csapat idén áprilisban újszülöttel gyarapodott, immár négyfősre.

  • Állatkertünk perzsa leopárd kölyke december 16-án született, így hathónapos lett. Látogatóink boldog családi életnek lehetnek szemtanúi, ha felkeresik perzsa leopárdjainkat. Touran és szülei nappal rendszerint a kifutójuk valamely magaslati pontján pihennek, onnan figyelik, hogy mi történik a kifutójuk környékén.

  • Közel 35 éves történelmünk során első alkalommal született rénszarvas borjú az állatkertben. A kis nőstény még május elején jött a világra, és habár néhány órával születését követőn már lábra állt, mára erősödött meg annyira, hogy a látogatók számára is láthatóvá váljon, mert folyamatosan követi anyját, sőt most már el is távolodik tőle, hogy önállóan ismerkedjen környezetével.

  • Rendszeres látogatóink megszokhatták, hogy minden tavasszal bárányokkal gyarapodik a mufloncsapatunk. Nem volt ez idén sem másképp, hiszen áprilisban két utód született kifutójukban, akik jól fejlődnek, szépen gyarapodnak.

  • Állatkertünkben 2013. óta láthatók észak-amerikai kúszósülök, ami azt is jelenti, hogy az évről-évre jól szaporodó párnak idén már a hatodik utóda született. A május közepén világra jött kölyök az első napokban ugyan még kevesebbet mutatkozott, de most már gyakran látható a kifutójában.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.