A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • A vadállatok etetésébe nyerhet bepillantást, és munkatársaink segítségével ismerheti meg a Vadaspark különleges állatfajainak etetési programját, aki március 3-án kilátogat hozzánk. A program célja: felhívni a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok védelmének fontosságára.

  • Ebben az évben is elérkezett az állatkertben kihelyezett madár költőodúk takarításának és karbantartásának ideje. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjával közösen 2020. február 29-én, szombaton, 10 órától tesszük rendbe a már 16 éve működő odútelepet.

  • Megújul a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A Széchenyi 2020 program keretében zajló 419 millió forintos fejlesztés révén új bejárat és fogadóközpont épül, létrejön az úgynevezett Afrika bemutató épület (oroszlán- és sivatagi hiúz-kifutóval), felújítják a Tigris-házat.

  • Csalogassuk ki együtt barnamedvéinket, és tudjuk meg, hogy meddig tart még a tél. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án, a néphiedelem szerint kijön a medve a barlangjából. Ha meglátja az árnyékát, megijed és visszamegy aludni. Ebből arra következtethetünk, hogy még hosszú telünk lesz. Ha nem látja meg az árnyékát, akkor kint marad, és hamarosan véget ér a tél.

  • 2020. január 22-én, szerdán a Magyar Kultúra Napja alkalmából tematikus programokkal várja a látogatóit a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Az idei évben dr. Szabó Géza régész, csodaszarvasról szóló előadását hallgathatják meg az állatkertbe érkezők, majd az előadást követően közelebbről is megismerkedhetnek az itt élő szarvasokkal.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.