A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

„Csak egy telefonba kerül”

2019-08-13

„Csak egy telefonba kerül” – összefogtak az esőerdőkért a Miskolci Törvényszéken.

„A törvényszék célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet környezetünk sérülékenységére, védelmének fontosságára és aktívan közreműködjön Földünk értékeinek megőrzésében is” – fogalmazott dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet a bíróság környezetvédelmi kampányának részeként 2019. augusztus 12-én tartottak Miskolcon.

A Miskolci Törvényszék csatlakozva az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett „Karrier - Család - Egészséges életmód” programhoz folyamatosan bővíti azon intézkedései körét, melyek hozzájárulnak a bíróság társadalmi felelősségvállalásának erősítéséhez. Egyre népszerűbbek azok a programok, amelyek keretében a munkavállalók egy csapatként vesznek részt karitatív rendezvényeken, jótékonysági akciókban, vagy közösen tesznek egy nemes cél érdekében.

A bíróság idén júniusban megállapodást kötött a Miskolci Állatkert és Kultúrparkkal, melynek keretében indított „Csak egy telefonba kerül” környezetvédelmi kampány elemeként, önálló kezdeményezést tett a használaton kívüli mobiltelefonok összegyűjtésére és újrahasznosításának támogatására, felhívva ezzel is a figyelmet a civilizáció fejlődése és a környezetszennyezés összefüggéseire, valamint környezetünk védelmének fontosságára.

A törvényszéken és a járásbíróságokon gyűjtődobozokat helyeztek el, melyekben 274 darab feleslegessé vált telefont gyűjtöttek össze a törvényszék dolgozói. A törvényszék az összegyűlt telefonokat a vadaspark közreműködésével juttatta el az újrahasznosítást szervező Jane Goodall Intézethez.

A használaton kívüli készülékek értékét az előállításukhoz használt tantál újrahasznosítása adja, mellyel csökkenthető a koltán érc bányászata, így az esőerdők pusztulása mérsékelhető és több veszélyeztetett állatfaj élőhelyének zavartalansága is biztosítható.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.