A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Dr. Lee Durrell látogatása Miskolcon

2019-09-26

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark és a Jane Goodall Intézet együttműködésének eredményeként, budapesti előadását követően Dr. Lee Durrell Miskolcra is ellátogatott.

Lee Durrell segített férjének, a méltán híres Gerald Durrellnek a Jersey-i Állatkertet világszínvonalra emelni, társírója volt könyveinek, továbbá ő maga is részt vett több faj megmentésének programjában.
Férje halála után, az általa szeretett és megbecsült állatkert fővédnökeként Dr. Durrell előadásokat tart nem csak tudományos konferenciákon, hanem a nagyközönség számára is, mely során beszél a környezetvédelem fontosságáról, a fajok megőrzésének folyamatáról és az állatkerteknek ebben betöltött szerepéről.

A látogatás célja, néhai férje munkásságának emlékére készült szobor megtekintése a Miskolci Állat- és Kultúrparkban, amely 1998-ban a világon elsőként itt lett felállítva. 

A nap során Dr. Durrell a Lillafüredi Pisztrángtelepet is meglátogatta, majd állatkerti sétáját követően a Diősgyőri Várban tartott zártkörű előadást a magyarországi állatkertek képviselőinek valamint a miskolci diákoknak.  

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.