Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Dreamnight at the Zoo

2017-06-02

Dreamnight at the Zoo - Áloméj az állatkertben

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2017. június 2-án, pénteken 18 órakor kilencedik alkalommal rendezi meg a Dreamnight at the Zoo - Áloméj az állatkertben programot a fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekeknek.

Az „áloméj” 1996-ban indult a Rotterdami Állatkertből, ahol egy zártkörű rendezvényt szerveztek a Sophia Gyermekkórház beteg gyermekei részére. A rendezvény 2002-ben nemzetközivé vált, azóta évről-évre egyre több állatkert szervezi meg június első péntek estéjén a fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekek részére ezt a különleges eseményt. Ilyenkor a vendégek akár testközelből is megismerkedhetnek az állatokkal, beszélgethetnek az állatkert munkatársaival és olyan helyekre is bejuthatnak, ahová máskor nem. Magyarországon hat állatkert, köztük a miskolci várja a gyermekeket erre a különleges estére.

A meghívott gyermekek és kísérőik számára a rendezvény ingyenes, amihez a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai önkéntes munkával, a támogatók – köztük a Miskolc Holding tagvállalatai – felajánlásokkal járultak hozzá. Az MVK Zrt. jóvoltából biztosított a gyermekek és kísérőik díjmentes utazása is alacsonypadlós autóbusszal a Miskolci Állatkert és a Gyermekegészségügyi Központ között.

A program miatt a Miskolci Állatkert pénztára ezen a pénteken két órával korábban, 16.00 órakor zár.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.