Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

ÉjszakáZOO - Állatkertek Éjszakája

2018-08-10

Intézményünk több mint egy évtizede szervez nyaranként késő esti és sötétedés utáni programokat Látogatóközönségünk érdeklődésére tekintettel. Az országos szintű Állatkertek Éjszakája programsorozatban hetedik alkalommal vesz részt Állatkertünk.

Az idei ÉjszakáZOO programon - 2018. augusztus 31-én - a helyi természetes élővilágot is szeretnénk közelebb hozni Látogatóinkhoz az Állatkertünkben lakó éjszakai életmódú állatok etetése és a "nemszeretem" állatok bemutatása mellett. Állatkertünk elhelyezkedését és adottságait kihasználva a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága és a Magyar Madártani Egyesület munkatársainak közreműködésével a velünk szomszédos Bükki Nemzeti Park, ill. a Bükk-hegység rovarvilágával, rovarevő faunájával, éjjeli ragadozómadaraival ismerkedhetnek a program résztvevői.

Mindannyiunk életfeltétele a víz! Európa édesvízkészlete szempontjából Magyaroszág területe és a Bükk-hegység is egyedülálló kincs. Hogy miként kapcsolódik az éjszaka és az éjszakai életmódú állatok életéhez a karsztforrások világa, ill. a víz körforgása, a Bükk-Térség Fenntartható Vízkészletgazdálkodásáért Közalapítvány témaasztalánál és egy kisfilm segítségével tájékozódhatunk a programon. 

A pénztár 19:00 órakor zár a program napján, ezért kérjük kedves Látogatóinkat, ha csak erre a programra érkeznének, 18:30-tól várjuk Látogatóinkat az oktatóterem előtt. Az aznap nappal váltott jegyekkel is bent lehet maradni az Állatkertben az esti programra.

Augusztus 13-tól 31. délig elővételi jegyek válthatók, mellyel 19:00 után - legkésőbb 21:00 óráig - lehet csatlakozni az esti programhoz. (A fel nem használt elővételi jegyek év végéig érvényesek.)

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. jóvoltából Látogatóink idén is igénybe vehetik az ÉjszakáZOO-buszjáratok segítségét a programra ki- és visszajutáshoz 18:00 és 23:15 között.

 

 

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.