Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Eltelt egy újabb "Áloméj"

2018-06-04

A miskolci Dreamnight programok történetében idén 10. alkalommal, múlt pénteken este rendezte meg Állatkertünk az Áloméj az állatkertben elnevezésű eseményt fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekeknek.

A meghívott gyermekek és kísérőik a Borsod-Abaúj-Zemplém Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjából, a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületétől és a Szimbiózis Alapítványtól érkeztek. Számukra a rendezvény most is ingyenes és zártkörű volt, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai önkéntes munkával járultak hozzá, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. jóvoltából idén is díjmentesen alacsonypadlós autóbusszal utazhattak a gyerekek és kísérőik oda és vissza, Miskolc belvárosa és az állatkert között.

Ebben az évben az Áloméj program miskolci szervezői az állatokkal való testközeli élményre helyezték a hangsúlyt, így a vendégek egy időben öt helyszínen találkozhattak közelről olyan állatfajokkal, melyeket egy hétköznapi látogatás során csak a karámokon vagy terráriumokon belül láthatnak. Így lehetőség nyílt megtapintani vagy kézbe venni több hüllőfajt, közelről ismerkedni hazai védett kétéltűekkel, etetni a makikat és a kengurukat, barátkozni nagyméretű ízéltlábúakkal, belekóstolni a lóápolása, sőt a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a kecskefejést is. A témaasztalnál érdekességekkel ismerkedhettek és játékos feladatokat oldhattak meg a családok apró ajándékért. 

A Dreamnight at the Zoo (Áloméj az állatkertben) 1996-ban indult útjára a Rotterdami Állatkertből és 2002-ben már nemzetközivé vált. Azóta évről-évre egyre több állatkert szervezi meg minden év június első pénteki napján ezt a különleges eseményt. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai remélik, hogy a résztvevő gyermekek ismét tartalmas és különleges élményekkel gazdagodtak. 

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.