Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Föld Napja

2018-04-17
A műanyagszennyezés megállítása.
 
A Nemzetközi Föld Napja Hálózat az idei évben a legégetőbb feladatok közül a műanyagmentesség ügyének kiemelt üzenetét tűzte zászlajára. A Föld Napja alkalmából 2018. április 22-én, vasárnap különféle programokkal várjuk látogatóinkat mellyel a minket körülvevő változatos és sokszínű növény- és állatvilág, valamint természeti környezetünk megóvására hívjuk fel a figyelmet.
 
„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
 
A Föld Napja mozgalom legfontosabb jelmondatával nyitjuk meg a rendezvényt az egész napos programok előtt, ahol is különösen a felnövekvőben lévő ifjúság figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy mennyire fontos az egyedüli otthont adó bolygó védelme. A látogatóinkat vetélkedővel, műanyaghulladék „lábnyom kalkulátorral”, előadásokkal, óránként esedékes látványetetésekkel és állatbemutatókkal várjuk.
 
A Föld Napját először 1970. április 22-én rendezték meg Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Az egyetemistából azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld Napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát. A Földünk sorsáért aggódó szervezetek ezen a napon világszerte igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét a Földünket fenyegető veszélyekre. Magyarországon 1990 óta ünneplejük meg a Föld Napját.
Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.