Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Két kis selyemmajom született

2018-08-02

Fehérpamacsos selyemmajom (Callitrix jacchus) utódok születtek 2018. július 11-én a Miskolci Állatkertben. A Trópusi-ház egyik külső kifutójában élő selyemmajom párnak, a 10 év körül hímnek, Téblábnak és fiatalabb párjának, Taminak megszülettek első utódai. Habár Tami most először lett anya, nagyon gondosan foglalkozik két kicsinyével.

A dél-amerikai selyemmajmok a természetben 2-15 fős csapatokban élnek. Az amúgy is kistermetű (max. 350 grammos) felnőtteknek apró utódai születnek. A kicsit felnevelésében az idősebb testvérek is részt vehetnek. Az anyaállatra csak a szoptatás idejére csimpaszkodnak fel a kcisik, máskor mindig egy hím - nálunk az apaállat - hordozza hátán a kölyköket, akik még alvás közben is erősen kapasztkodnak a szülő szőrzetébe.

A kölykök szépen fejlődnek és talán kicsit előresiettek a fejlődésben, ugyanis gondozóink a napokban már önállóan mászva is látták a faágakon mindkettőjüket. Lassan elkezdik felfedezni környezetüket, rövidebb-hosszabb időre elkalandozva szüleik menedékéből

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.