Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Madarak és Fák Napja

2017-05-12

Madarak és Fák Napja a Miskolci Állatkertben

115 éve már hogy országszerte különböző rendezvényekkel hívják föl a figyelmet a természetvédelem és a növény és állatvilág védelmének fontosságára a Madarak és Fák Napján.

A Miskolci Állatkert 2017. május 13-án ünnepli a Madarak és Fák Napját, olyan különböző programokkal amelyek az állatkertbe látogatók természetvédelem iránti elkötelezettségét hivatott szolgálni.

A megszokott állatkerti programokon és látványetetéseken túl 10 órától az Északerdő Zrt. egész napos kiállításokkal, míg a Magyar Madártani Egyesület olyan témaasztallal várja az érdeklődőket ahol játékos feladatokkal és beszélgetésekkel mutatják be az „Év fáját” a Vadalmát valamint az "Év madarát" a Tengelicet, melyek védelmében a lakosság egészének különösen fontos szerepe van.

A Madarak és Fák Napján ezekbe a programunkba, az ezekkel kapcsolatos természetvédelmi munkába adunk bepillantást látogatóinknak. Változatos és érdekes programok egész nap kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.