Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Madarat odújáról

2017-02-08

Madarat odújáról
Nagy madárodú takarítás a Miskolci Állatkertben

A Miskolci Állatkert és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja már a tavaszra készül. A madárvédelmi munkák közül a mesterséges költő odúk -minden évben szükséges- tisztítására, takarítására február 11-én 9-órától kerül sor a Miskolci Állatkertben.

Az évek óta rendszeresen karbantartott költő odúkat általában mezei verebek, széncinegék, kékcinegék, rozsdafarkúak és vörösbegyek foglalják el.  Az ebben az évben már 13 éve működő odútelep megérett a takarítás mellett a nagy felújításra is, így aki szeret barkácsolni és érdekli az odúlakó énekesmadarak élete, az csatlakozhat a munkálatokhoz február 11-én, 9 órától a Miskolci Állatkertben.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.