Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Nandukkal gyarapodott az állatkert

2017-11-07

Öt évnyi szünetet követően Dél-Amerika legnagyobb termetű madaraival, nandukkal is lehet találkozni ezentúl állatkertünkben. Mindhárom állat fiatal, idén keltek ki a tojásból, így egyelőre még egy külön kifutóban kaptak helyet, jövőre azonban a dél-amerikai pampák élővilágát bemutató kifutóban fognak végső otthonra lelni a guanakók és nagy marák társaságában.

A nandu (Rhea americana) Dél-Amerika keleti és déli részén, elsősorban magasabban fekvő füves területeken honos. Élőhelye egyre inkább feldarabolódik és mezőgazdasági művelés alá vonják. Ezért, valamint a bőréért és húsáért történő vadászat miatt állománya fogyatkozik.

Megjelenésében közeli rokonához, a strucchoz hasonlít, de kisebb annál, magassága másfél méter. Alapszíne szürke, nyakán és mellén fekete mintázattal. Az állatkertünkben most bemutatott három egyed közül egy, a kakas is ilyen tollruhát visel, a két tojó azonban fehér színváltozatú. Az állatok a csehországi jihlavai, valamint a nyíregyházi állatkertekből érkeztek Miskolcra.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.