Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

örökbefogadás

Fogadd örökbe kedvenc állatodat!
Támogasd a Miskolci Állatkert lakóit és legyél te is örökbefogadó!
 
Hazánkban is elterjedt módja az állatkert lakóinak támogatására az örökbefogadás, amely a Miskolci Állatkertben is évek óta népszerű támogatási mód. Állatbarátok, óvodai csoportok, iskolai osztályok, gyerekek, felnőttek és cégek is támogatnak bennünket. Minden állatunk örökbefogadható, és egy állatnak több nevelőszülője is lehet. Az örökbefogadás egy évre szól, de bármikor meghosszabbítható.

Hogyan lehet egy állatot örökbefogadni?
Az örökbefogadás történhet weboldalunkon keresztül vagy személyesen a Miskolci Állatkert irodájában.
 • Ha weboldalunkon keresztül intéznéd az örökbefogadást, csak ki kell töltened egy űrlapot és beküldened nekünk azt. Az űrlap kitöltése után 24 órán belül küldünk visszaigazoló e-mailt az örökbefogadás részleteiről.
 • Ha személyesen szeretnéd intézni az örökbefogadást, munkatársaink minden hétköznap 8.00 órától 16.00 óráig várnak szeretettel az irodában.

Online örökbefogadás

Az állatkert lakói nevében ezúton is köszönjük az örökbefogadók támogatását!

 

Tudnivalók az örökbefogadásról

Az örökbefogadás általános feltételei:

 • Az örökbefogadás jelképes! Az örökbefogadott állat az állatkertben marad, és tulajdonjoga is a Miskolci Állatkert és Kultúrparké.
 • Az örökbefogadás minimális összege 3000 forint, az összeg befizetése 1 éves örökbefogadási tagságra jogosít, ami bármikor meghosszabbítható. Az adomány befizetését követően az örökbefogadó:
  • 3.000-10.000 Ft esetén egy névre szóló oklevelet kap az örökbe fogadott állat fényképével.
  • 10.000 – 25.000 Ft esetén egy névre szóló oklevelet kap örökbe fogadott állat fényképével, és nevét feltüntetjük a Miskolci Állatkert és Kultúrpark támogatói falán.
  • 25.000 Ft fölött egy névre szóló oklevelet kap örökbe fogadott állat fényképével, nevét feltüntetjük a Miskolci Állatkert és Kultúrpark támogatói falán valamint támogatói táblát helyezünk el az örökbefogadott állat kifutójánál.
 • Egy állatnak több örökbefogadója is lehet.
 • Az oklevélen feltüntetett dátum lehet az örökbefogadás dátuma, de egy jeles nap is, például egy születés, vagy névnapi ajándék esetén, annak dátuma.
 • Az örökbefogadónak semmilyen kötelezettsége nincs az örökbefogadott állattal szemben, jogai pedig megegyeznek a többi hétköznapi állatkert látogatóéval; tehát pl. nem mehet be az örökbefogadott tigrishez, kenguruhoz vagy mosómedvéhez, csak azokhoz az állatokhoz amelyekhez a többi látogató is bemehet (pl. kecske simogató)
 • A befizetett adományt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark nem kizárólag az örökbefogadott állatra fordítja, hanem az Állatkert célkitűzéseivel megegyező költségek fedezésére használja fel (elsősorban az állatok életkörülményeinek javítása, egészségmegőrzés célból). Ezen felhasználásokról minden év végéig a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a honlapján nyújt tájékoztatást.
Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.