Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

A magyar kultúra napja

2018. január 22 - 09:00 - 16:00

A Magyar Kultúra Napja a Miskolci Állatkertben
 
2018. január 22-én a Miskolci Állatkert és Kultúrpark immáron hagyományosan előadásokkal tiszteleg a Magyar Kultúra Napja előtt.


Az idei évben, a világszerte ismert Miskolci Herman Ottó Múzeum és városunk vezető turisztikai szervezete, a MIDMAR segítségével adhatunk betekintést Miskolc és hazánk kiemelkedő kulturális múltjáról és jelenéről, az állatkert oktatótermében, 11 órától.

Az előadásokat tovább színesíti majd városunk ország és világszerte híres szülöttjeiről készített kiállításunk is, melyben a maradandót alkotó kultúrművészek életét  mutatjuk be.
Mindezek mellett lesz még más érdekesség is: a hazánk és a világ kultúrájához szorosan kapcsolódó állatok - mint a regék csodaszarvasa, Zrínyi vadkanja, Madagaszkár kattái - látványetetésével várjuk az érdeklődőket.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik meg világszerte január 22-én, annak emlékére, hogy- a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.kéziratát.

" Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort.
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!"

Kölcsey Ferenc – Huszt
1831. január 14.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.