Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

A méhek napja

2018. április 30 - 09:00 - 16:00
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kezdeményezésére 1994-től a méhek napját április 30-án ünneplik országszerte. Magyarországon sajnos nem divat a mézfogyasztás, egy magyar ember átlagosan évente mindösszesen 70 dekagrammot fogyaszt el belőle, pedig nagyon egészséges. S mindezt a méheknek köszönhetjük.
 
Április 30-án, hétfőn, a tavaszi virágzás idején a Miskolci Állatkertben is felhívjuk a figyelmet a méhek természetben betöltött rendkívül fontos szerepére – hiszen a méhek virágokat beporzó munkája nélkül nem csak méz nem, hanem élet sem lenne.
 
Emellett természetesen célunk az is, hogy ráirányítsunk a figyelmet a méz fogyasztásának jótékony hatásaira, előmozdítva ezzel a hazánkban még mindig alacsony mézfogyasztást. Magyarország méhei és méhészetei évente átlagosan 22–25 ezer tonna mézet tudnak termelni, melynek azonban csak 27 százalékát fogyasztja el a hazai lakosság.
Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.