Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Ragadozók napja a Miskolci Állatkertben

2018. január 28 - 09:00 - 16:00

Ragadozók Napja a Miskolci Állatkertben

2018. január 28-án (vasárnap) a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban főszerepet kapnak hazánk őshonos ragadozó állatfajai: a farkasok és hiúzok. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy e ragadozók jelenléte természetvédelmi szempontból rendkívül fontos, valamint szeretnénk eloszlatni a velük kapcsolatos tévhiteket és hozzájárulni negatív megítélésük csökkentéséhez.

A hozzánk látogatók 13:00 órától a Magyarországon élő farkasokról és hiúzokról tájékozódhatnak Gombkötő Péter (gerinces zoológiai szakreferens, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság) előadásán, ezen kívül pedig a nap tematikájához kötődő látványetetéseken vehetnek részt, mely során találkozhatnak többek között vörös rókával, európai szürkefarkasokkal, kárpáti hiúzokkal.

A nap központjában a ragadozók lesznek, melyhez kapcsolódóan egy játékos vetélkedővel is készülünk látogatóink számára, és természetesen a nap végén a legeredményesebb résztvevőket könyvekkel jutalmazzuk.

Látványetetések, állatbemutatók és előadások 2018. január 28-án:
•    11:00 Vörös róka
•    11:30 A Miskolci Állatkert ragadozó madarai: hóbagoly. egerészölyv, pusztai sas
•    12:00 Találkozás Subával az uráli bagollyal
•    13:00 Előadás: Gombkötő Péter- Magyarország farkasai hiúzai
•    14:30 A Miskolci Állatkert farkasai és hiúzai
 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.