Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Ragadozók napja

2019-01-23

2019. január 28-án, hétfőn, a ragadozóké lesz a főszerep a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. A szakvezetéssel egybekötött látványetetéseken, a nálunk nem honos fajok közül a szibériai tigrissel és a perzsa leopárddal ismerkedhetnek meg a látogatók. Az etetés során bemutatjuk az őket veszélyeztető környezeti problémákat és a megmentésükre tett kísérleteket. Mindkettőre nagy szükség van, ugyanis a természetben ezek a fajok a kihalás szélére kerültek.

A hazai nagyragadozók közül a farkasok és hiúzok kapnak kiemelt figyelmet. 11 órától a Bükki Nemzeti Park munkatársa, Gombkötő Péter tart előadást a Bükkben élő farkasokról és hiúzokról, az ezt követő látványetetéseken pedig közelebbről is megismerkedhetünk az állatkertünkben élő képviselőikkel. Szeretnénk hangsúlyozni ezeknek a fajoknak a természetvédelmi fontosságát: jelenlétük teszi teljessé az ökológia rendszert és hozzájárulnak a vadállomány állapotának javulásához is.

Programok:

10:00   Szibériai tigris etetés

10:15   Perzsa leopárd etetés

10:30   Vörös róka etetés

11:00   Gombkötő Péter (Bükki Nemzeti Park) előadása a Bükkben élő farkasokról és hiúzokról

13:00   Európai szürkefarkas etetés

13:15   Kárpáti hiúz etetés

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.