A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • Állatkertünk első bölényborja 2019-ben született meg. A bika négyéves korára már felcseperedett annyira, hogy elérkezzen az idő arra, hogy elhagyja a családját. Nem is akármilyen útra indulhatott, hiszen a jövőben csatlakozhat egy vadon élő bölény csordához, hogy szabadon élje életét Romániában, a Fogarasi-havasokban.

  • A Miskolci Állatkert a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyerekjóléti Intézménnyel összefogva jótékonysági adománygyűjtést szervez 2023. november 25-26-án az állatkertben. Az adományozók az adományért cserébe az adományuk leadásának napján 100 Ft ellenében látogathatják a Miskolci Állatkertet.

  • Az idei évben két hétvégén, 2023. december 2-án és 3-án, valamint 2023. december 9-én és 10-én (szombaton és vasárnap) 9 és 16 óra között egy varázslatos téli utazáson vehetsz részt a Miskolci Állatkertben, ahol a Mikulással is találkozhatsz. Ehhez pedig csupán négy állomáson kell a manók kérdésére helyesen válaszolnod.

  • Zajlanak az események mostanában a legnagyobb termetű lakóink körül. Október közepén megszületett az idei második bölényborjú. A borjú világrajövetelét követően nem sokkal azonban távozók is voltak a csapatban: a tavaly született két bölényünk ugyanis november elején útra kelt a Marosvásárhelyi Állatkertbe.

  • Töklámpások? Fáklyák? Sötét erdő? Ragadozó nagymacskák? Ez mind-mind megtalálható lesz 2023. október 31-én kedden a 17 órától 21 óráig tartandó Halloween Esten a Miskolci Állatkertben. E régi kelta eredetű ünnep alkalmával egy igazán borzongató hangulatú programon vehetnek részt a bátor látogatók. A pénztárakban ezen a napon, 2023. október 31-én 9.00-től 20.00 óráig lehet belépőjegyet váltani.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.