A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Új jegyárak július 1-től

2022-06-29

Az elmúlt másfél évben a koronavírus miatt a Magyar Kormány az önkormányzati cégeknek megtiltotta bármilyen új jegytípus, illetve jegyáremelés bevezetését. A korlátozás májusi megszüntetésével az Állatkert is kénytelen új díjtételeket bevezetni. Ennek oka, hogy 2022-ben mind a bérek, mind a feladat ellátásához szükséges szolgáltatások és felhasznált anyagok árai jelentős mértékben emelkedtek, továbbá az energia, a takarmány és a karbantartási anyagok jelentős mértékű növekedése várható. Az Állatkert jelenlegi színvonalon történő üzemeltetéséhez elengedhetetlen a jegyárak módosítása.

Július 1-től az éves bérletek ára csökken, amivel arra kívánja ösztönözni látogatóit az önkormányzati cég, hogy évente három alkalomnál többször látogassák meg az Állatkertet - akár évszakonként –, ebben az esetben a személyes költségek is csökkenhetnek.

A szolgáltatások díjemelésének átlagos mértéke 49,7 százalék, azonban ez továbbra sem éri el a hasonló állatkertek belépőinek árait. 

Egy új szolgáltatást is indít az Állatkert. Az elektromos rolleres csoportos állatkertvezetés - kizárólag iskolai tanulmányi időben - hétköznap délelőttönként indul majd, amennyiben az időjárás alkalmas rá. Az iskolai csoportok a szükséges papírok kitöltése, a védőfelszerelés felvétele és a roller üzemeltetés alapjainak elsajátítása után állatkerti dolgozó kíséretével teszik meg a jelenleg burkolt utakon az állatkerti vezetéssel egybekötött foglalkozást.

A Miskolci Állatkert továbbra is az év minden napján várja látogatóit.

Jegyáraink 2022. július 1-től:

Teljes árú jegyek:
Felnőtt (18 év felett): 2 500 Ft
Gyermek (3 -18 év között): 1 500 Ft
Nyugdíjas (igazolvány felmutatása mellett): 1 500 Ft
Regisztrációs jegy (3 éves kor alatt): 100 Ft
Támogatói jegy: 5 000 Ft
 
Kedvezményes árú jegyek:
Családi (2 felnőtt + 1 gyermek): 5 100 Ft
további gyermek családi jegy mellé: 1 300 Ft
Fogyatékossággal élők: ingyenes
Állami gondozottak: 800 Ft
Csoportos felnőtt (18 éves kor felett, min. 14 fő esetén): 1 900 Ft/fő
Csoportos gyermek (18 éves kor alatt, min. 14 fő esetén): 1 300 Ft/fő
Csoportos óvodás (óvodai csoportok számára, min. 14 fő esetén): 800 Ft/fő
Csoportos nyugdíjas (igazolvány felmutatása mellett, min. 14 fő esetén): 1 300 Ft/fő
Kísérők (csoportos gyermek és óvodás jegy vásárlása esetén, legfeljebb a gyermekek számával megegyező létszámban, valamint fogyatékkal élő látogató esetén 1 fő kísérő veheti igénybe): 200 Ft

Éves bérlet:
Felnőtt bérlet (érvényes a vásárlástól számított 365 napig): 8 000 Ft
Gyermek bérlet (érvényes a vásárlástól számított 365 napig): 6 000 Ft
 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.