A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • Megszületett állatkertünk első európai bölény borja. A kis bikaborjú augusztus végén jött a világra. Míg az első napokat többnyire pihenéssel töltötte, addig ma már egyre gyakrabban követi anyját és a többi felnőtt állatot. Az újszülöttel együtt így már 5 fősre gyarapodott az állatkert bölény csordája.

  • Idén tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között. Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark is kapcsolódik a rendezvényhez azzal, hogy 2019. szeptember 14. és 22. között minden kerékpárral érkező számára 100 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható a Miskolci Állatkert.

  • A Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2019. október 3-án vetélkedőt szervez a Miskolc és környéke általános iskolái számára az ÁLLATOK VILÁGNAPJA alkalmából. Nevezni 5 fős, felső tagozatos csapattal lehet. (Egy iskolából, tagiskolából csak egy-egy csapat nevezhet.) Nevezési határidő: 2019. szeptember 20.

  • Szomorú hírt kell közölnünk: elpusztult a 10 hetes perzsa leopárd kölyök. A kölyök a kifutóban -valószínűleg játék közben- súlyos lábtörést szenvedett. A balesetet követően az állatot gondozói azonnal a Nyíregyházi Állatkórházba szállították, ahol műtéten esett át. A visszaszállítást követően a kis állat lába sajnos nem javult, romlott az állapota, amelynek következtében a Nyíregyházi Állatkórház és a Miskolci Állatkert állatorvosának szakvéleménye alapján a kölyök életét már nem lehetett megmenteni.

     

  • Az idei ÉjszakáZOO program is sok érdekességet tartogat a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatóinak. A bátrabbak testközelből ismerhetik meg a „nemszeretem” állatokat, azaz a hüllőket, kétéltűeket és rovarokat, az éjszakai etetések során mindenki megfigyelheti az ilyenkor aktív állatok természetes viselkedését, de az égbolt látványosságai sem maradnak rejtve ezen az estén.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.