A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg a „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” elnevezésű projekt, amelyet Miskolc MJV Önkormányzata nyújtott be a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című (TOP-6.1.4-15-MI1-2016-00001 számú) felhívás keretében. A projektben megvalósuló, új állatfajok bemutatását szolgáló látogatóterek és kifutók megépítésének célja a természeti értékekben rejlő turisztikai lehetőségek hasznosítása, a természeti értékek védelmére irányuló tudatos magatartás kialakítása. 
 
A projektről

A „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” projektben, Oroszlánház és -kifutó épül, valamint felújítják a Tigrisházat. Új fogadóközpontot, alakítanak ki, amelyben ajándékbolt létesül.
A fejlesztés eredményeként várhatóan nő a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatóinak száma, tartózkodási ideje, és tovább bővülnek a turisztikai szolgáltatások és programlehetőségek. A fenti fejlesztések megvalósulásával a projekt közvetetten munkahelyeket teremt.

 
A projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2020. 12. 15.
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége: 419.860.000 Ft
Támogatási intenzitás: 100%.
 
Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.