A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

természetvédelmi szoborpark

Egyedülálló kezdeményezés állatkertünkben, hogy az élő állatok bemutatása mellett emléket kívánunk állítani a már kihalt állatoknak is életnagyságú bronzszobrok formájában. Az élő állatok, valamint a kihalt állatok szobrainak együtt történő bemutatásának a kontrasztja hatásosan ébreszti rá látogatóinkat a természet- és környezetvédelem fontosságára, a környezettudatosságra és egyéni felelősségvállalásra. A szoborparkban az állatok szobrai mellett neves természettudósoknak is emléket állítunk. Olyan személyeknek, akik kiemelkedőt alkottak a természetvédelem, illetve a természet megismerésének terén.

A szoborparkban mellszobrukkal emlékezünk a következő természettudósokra:

dr. Anghi Csaba Gerald Durrell Konrad Lorenz

A szoborparkban bemutatott állatfajok:

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.