A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Konrad Lorenz

Konrad Lorenz (1903. november 7., Bécs – 1989. február 27., Bécs) eredetileg orvosi diplomát szerzett, majd később zoológiából doktorált, nevét is az állatokkal végzett tudományos munkája révén ismerhetjük. Gyerekkora óta érdeklődéssel fordult az állatok és azok viselkedése felé. Megfigyeléseit naplójában jegyezte fel. Előbb a Schönbrunni Állatkertben dolgozott, majd a második világháborúban katonaorvosként tevékenykedett. A háború után azonban ismét az állatok megfigyelésének szentelte életét. Előbb az altenbergi Összehasonlító Etológiai Intézetet, majd a Max Planck Intézetet vezette. Megfigyeléseiből olvasmányos ismeretterjesztő könyveket is írt, amelyek révén nem csak szakmai körökben, hanem a közvélemény előtt is ismertté vált. Munkásságának eredményeképpen, amely során megállapította, hogy az állatok öröklött mozgásminták alapján viselkednek, Konrad Lorenzet tekintik az etológia (ahogy ő nevezte, az „állatpszichológia”) atyjának. Tevékenységének elismeréséül 1973-ban orvosi-élettani Nobel-díjjal jutalmazták.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.