A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Napközis Zoo-tábor a Miskolci Állatkertben

A nyári vakáció ideje alatt a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete szervezésében 6 héten keresztül, egy hetes turnusokban várjuk az általános iskola 2-6 osztályát végzett gyerekeket a Zoo-táborba (A jelentkezés feltétele, hogy a 2. osztályt már elvégezte a gyermek, vagy betöltse 8. életévét).

A táborozók kis csoportokban ismerkednek az állatkert állataival, az állatgondozók munkájával és belesnek a kulisszák mögé is. Zoopedagógusainktól számos érdekességet tudnak meg a hazai és távoli tájakon élő állatok szokásairól, életmódjáról. A gyerekek számos új ismeretet szereznek az élővilágról, kézműves foglalkozásokon és játékos vetélkedőkön vesznek részt. A tábor során nagy hangsúlyt fektetünk a természet védelmének fontosságára. Foglalkozásaink során a környezeti- és természeti nevelés szempontjai elsődlegesek.

A táborok 5 naposak, a gyerekek felügyeletét 8:00 – 16:00 óra között biztosítják a szervezők. A táborba való jelentkezés feltétele az első osztály elvégzése! A táborról részletes információk ide kattintva érhetőek el.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.