A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

zoopedagógia

A zoopedagógia, állatkerti nevelést, oktatást takar. A mai állatkertek legfontosabb és egyben elengedhetetlen feladata az oktatás és a nevelés.

Évente mintegy 700 millió emberhez jut el a világon, ezen modern „Noé bárkák” üzenete.
A zoopedagógia mindenkit megérint, aki átlépi az intézmény kapuját, vagy akár be sem lép azon, de a médián át, az interneten keresztül találkozik vele. Szól kicsikhez és nagyokhoz, iskolásokhoz és családokhoz, átlagosokhoz és mássággal élőkhöz.

A zoopedagógia teljes egészében szemléli a világot és rávilágít a fenntartható fejlődés problémáira, miközben számtalan lehetőséget biztosít az ismeretszerzésre. Igazodik az érdeklődéshez, a korosztálybeli sajátságokhoz és illeszkedik a meglévő tudás szinthez. A zoopedagógia leghatékonyabb módszere a rácsodálkoztatás, a közvetlen pozitív élményszerzés.

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak a pók hálója.
Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon.
Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk."
(Gerald Durrell)
 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.