A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Dr. Anghi Csaba

Anghi Csaba Geyza (1901. október 22., Budapest – 1982. október 5., Budapest) nemzetközi szinten is ismert és elismert mezőgazdasági szakember és zoológus. Előbb a Magyaróvári Magyar Királyi Gazdasági Akadémián gazdasági, majd a budapesti Műegyetemen mezőgazdasági oklevelet szerzett. 1933-tól a Fővárosi Állat- és Növénykertben dolgozott, amelynek 1956-tól tudományos igazgatója, 1958-tól pedig főigazgatója volt. Az ő igazgatása alatt került megalapozásra a hazai állatkerti tudományos munka, valamint az állatkerti oktatási tevékenység egyaránt. Szakmai munkáját elsősorban az állattenyészési zoológiának és a domesztifikációnak (háziasításnak) szentelte. Ezekben a témákban számos könyve, több száz cikke jelent meg, és számtalan ismeretterjesztő előadást tartott. 1968-ban a Budapesti Állatkert éléről vonult nyugdíjba, ám ezt követően sem szakadt el teljesen az állatkerti szakmától: egy évtizeden át a vidéki állatkertek szakmai felügyelőjeként tett sokat a szakma hazai felvirágoztatásáért.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.