A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

természetvédelem

Az állatkertek ma már többek, mint egyszerű állatgyűjtemények: az ismeretterjesztő, a tudományos, a kulturális és a szórakoztató szerepkörön kívül a természetvédelem és a környezeti nevelés fontos intézményei. A természet kíméletlen pusztításának alapvető oka az emberiség létszámának rohamos növekedése, és ez által a természeti erőforrások mind nagyobb mértékű, saját célú - mondhatni: öncélú - felhasználása. Éppen ezért fontos, hogy ami tőlünk telik, azt megtegyük a természet védelme érdekében.

Ennek megfelelően tevékenykedünk mi is állatkertünkben. A veszélyeztetett fajok megmentéséért az állatkertek összehangolt tenyészprogramok keretében fogtak össze, ezek közül mind többhöz kívánunk mi is csatlakozni. Mint természetvédelmi mentőközpontba, évente sok vadon élő állat kerül oltalmunk alá, sérülések vagy egyéb okok miatt. Közülük, amelyeket lehet, gyógyulásuk után újra szabadon engedjük.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.