Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Energiatakarékossági Világnap

2018-03-06

Minden év március 6-a az Energiahatékonyság Világnapja.

E jeles nemzetközi nap célja a figyelem felkeltése Földünk természeti készleteinek kimerülésére, így a rendelkezésre álló energiaforrások minél hatékonyabb felhasználására, valamint a felesleges pazarlás elkerülésére.

Miskolc az első magyarországi város, mely zöld mintavárosként a Zöldebb Városokért (Green City) Mozgalom alapelvei mentén fogalmazza meg jövőképét, s városfejlesztési stratégiáját és konkrét intézkedéseit a fenntarthatóság köré építi. Ezzel olyan előremutató, trend-diktáló európai nagyvárosok sorába lép, mint Amszterdam és Milánó, mely városok korunk környezeti- gazdasági-szociális kihívásainak nagyságát és összetettségét felismerve az egyetlen járható utat választják, s zöld válaszokat keresnek problémáikra.
Forrás: http://www.green-city.hu/green-city-mozgalom-elso-magyarorszagi-mintavarosa

A mai nap egyik üzenete az lehet mindannyiunk számára, hogy újabb lehetőségeket keressünk és találjunk mindennapjainkban az energia hatékony felhasználására.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.