A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Gerald Durrell emléknap

2021-01-07

Természetvédelmi szoborparkunkban a kihalt állatok mellett, neves természettudósoknak is emléket állítunk, többek közt Gerald Durrellnek, aki 1925. január 7-én született.
A brit zoológus és író munkásságával megalapozta az állatkertek természetvédelmi szerepvállalását. Saját állatkertjét 1959-ben nyitotta meg Jersey szigetén, ahol már nem csak az állatok bemutatása volt a célja, hanem több, a kipusztulás szélére került faj megmentésén is dolgozott.
Az írásba csak azért fogott bele, hogy javítson anyagi helyzetén és pénzt szerezzen állatgyűjtő expedícióira valamint saját állatkertje megalapításához. A Családom és egyéb állatfajták című, önéletrajzi ihletésű regénye hatalmas sikert hozott neki. Ezenkívül számos más könyvet is írt gyerekkori élményeiről, expedícióiról, állatkertjéről valamint több mint 10 ismeretterjesztő tévésorozatot is készített.
A világon elsőként, 1998-ban állatkertünkben állítottak szobrot neki.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Miskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.