A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Maki nap

2020-10-30

Október utolsó péntekén ünnepeljük a makik nemzetközi napját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a makikat és ezen keresztül Madagaszkár teljes élővilágát fenyegető veszélyekre.
A makikat szinte mindenki ismeri, a népszerű animációs filmnek köszönhetően azt is tudjuk róluk, hogy Madagaszkár szigetén élnek. Azt viszont valószínűleg már kevesebben tudják, hogy a maki fajok 98%-át fenyegeti a kipusztulás. A legnagyobb problémát az élőhelyük eltűnése jelenti. Madagaszkár eredeti erdő területeinek a 90 %-át már kiirtották az ipari fakitermelés és a mezőgazdaság miatt. Az illegális vadászat és a feketekereskedelem is jelentős károkat okoz a sziget egész élővilágában.
A Miskolci Állatkertben 1995 óta mutatunk be gyűrűsfarkú makikat, más néven kattákat, akik a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. Jelenleg 8 tagú gyűrűsfarkú maki csapattal találkozhatnak látogatóink, akiket a maki nap alkalmából egy új játékkal leptünk meg.

Maki nap
Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.