Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Önkéntesek napja

2017-04-04

Önkéntes munkával egy nap a Miskolci állatkertben

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark hagyományteremtő szándékkal április 8-ára meghirdeti az Önkéntesek napját. A kezdeményezés során az önkéntesek munkájukért cserébe aznapra egész napos belépőt kapnak.

Az elvégzendő feladatok között szerepel a lehullott lomb összegereblyézése az állatkert botanikai tanösvénye mentén, valamint a tájékoztató táblák fafelületének kezelése, újrafestése. Emellett természetesen bekapcsolódhatnak az állatok körül lévő állatgondozó teendőkbe is azok az önkéntesek, akik április 8-án ellátogatnak a Miskolc Állatkertbe.

– A munka szombat reggel 9-kor veszi kezdetét az állatkert oktatótermében, ahol majd a munka végeztével, várhatóan 13 órakor teával és szendviccsel is megvendégeljük az önkénteseket. A részvétel azonban előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a zooped@miskolczoo.hu e-mail címen vagy állatkertünk weboldalán, ide kattintva a jelentkezési űrlapon lehet megtenni.

A jelentkezéseket korlátozott számban tudják csak fogadni, úgyhogy aki velünk szeretne dolgozni április 8-án, az siessen a regisztrációval. De várjuk azokat is, akik csak egy kellemes állatkerti sétát tennének nálunk, hogy megnézzék a megújult látványetetéseinket.

A Miskolci Állatkertbe ezen a napon túl egész évben lehet jelentkezni önkéntes munkára, ahol szívesen fogadják az állat- és természetbarát önkénteseket, akik szabadidejüket szeretnék hasznosan eltölteni.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.