A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Potyautas az állatkertben

2018-01-14

Különleges lakó költözött az állatkertünkbe. Január elején egy miskolci gyümölcsárushoz egy szállítmány banán érkezett Guatemalából. A gyümölcsök kicsomagolása közben fedezte fel, hogy egy kistermetű béka üldögél a banánok között. Állatkertünk segítségét kérte, hiszen a békát nem tehette ki a polcra a különféle gyümölcsök közé. Így került a kis állat hozzánk.

A fajmeghatározás során kiderült, hogy egy mexikói levelibéka (Smilisca baudinii) volt a potyautas. A faj Közép-Amerika erdeiben honos, ahol főképp éjszaka aktív. Előszeretettel üldögél növények levélnyelein, így valószínűleg egy banánlevélről kerülhetett a Föld túloldalára indult szállítmány közé. Legalább három hétig tartó, és légvonalban mérve is több, mint 10.000 km-es, kalandos útja lehetett, mire állatkertünkbe került. A békát látogatóink számára jelenleg nem tudjuk bemutatni, ám addig is keressük a lehetőséget, hogy más állatkertben hol tudna fajtársak között élni.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Európai Regionális Fejlesztési Alap Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.