A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Állatok Karácsonya

2022-12-22

Hagyományainkhoz híven idén is december 27-én ünnepeljük az Állatok Karácsonyát. Ekkorra már a karácsonyi hangulat teljes pompája beköltözik az állatházakba, míg a külső kifutókban a téli hangulat látványa fogadja a látogatókat. Ezen a napon a következő programokkal várjuk kedves vendégeinket:

10:00 Mangábé és huszármajom látványetetés
10:30 Benett-kenguru látványetetés
11:00 Gyűrűsfarkú maki látványetetés
11:30 Betlehemi állatok etetése a látogatókkal közösen
12:00 Fehérfarkú sül látványetetés
12.45 Állatos bingó
13:00 Állatbemutató az Oktatóteremben
13:20 Állatos bingó
14:00 Kúszósül látványetetés
14:30 Vörös róka látványetetés
15:00 Kétpúpú teve látványetetés

Az állatkert egész évben pihentető, aktív kikapcsolódást nyújt a hozzánk látogatóknak. A téli időszakban egyes fajaink inkább behúzódnak belső, meleg kifutójukba az állatházakba, míg mások a hideg időben érzik otthonosan magukat. A lehullott lombozatnak köszönhetően a külső kifutóknál most olyan részekre is betekintést nyerhetnek a kíváncsiskodó szemek, melyek tavasztól-őszig a dús növényzet miatt csak részben láthatók.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.