A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Állatok világnapja október 1-jén

2022-09-21

Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy nemcsak embertársainkat kell szeretnünk és tisztelnünk, hanem mindent, ami körülvesz minket. Legyen az akár élő, akár élettelen. 1931. óta az Ő emléknapján, október 4-én tartják az Állatok Világnapját.

A gyerekek és családjaik kedvéért idén 2022. október 1-jén szombaton ünnepeljük eme jeles napot a Miskolci Állatkertben. A hozzánk látogatók 10-16 óra között megnézhetik az Északerdő Zrt. és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság programját, valamint a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyáinak bemutatóját (11.30, 13.00, 14.30 órakor). A gyermekeket ingyenes arcfestéssel, a játékos kedvű vendégeket pedig egy rejtélyes kódkereséssel várjuk 10-15 óra között, majd a helyes megfejtők között 3 családi ajándékcsomagot sorsolunk ki (a sorsolás eredményét 2022. október 3-án hétfőn az állatkert facebook oldalán tesszük közzé, a nyerteseket e-mailben értesítjük).

A rejtélyes kódkeresés nyereményjáték szabályzata ide kattintva, az adatvédelmi tájékoztató ide kattintva érhető el.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.