A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Állatok Világnapja október 1-jén

2023-09-20

Legyenek parányiak vagy óriások, hangyák vagy elefántok, az Állatok Világnapján minden állatot megünneplünk. A kezdet egészen 1931-re, a firenzei környezetvédelmi konferenciára nyúlik vissza, ahol felmerült az Állatok Világnapjának gondolata. Így esett a választás Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapjára, október 4-ére. Ezen a napon ünnepeljük az emberek és állatok közötti kapcsolatot, valamint felhívjuk a figyelmet a természettel való harmonikus együttélés fontosságára.

2023. október 1-jén vasárnap 10-16 óra között érdekes programokkal várjuk látogatóinkat az Állatok Világnapja alkalmából. Az oktatótermünkben a Lerch-EgZoo csapata várja azokat, akik szívesen ismerkednek hüllőkkel, ízeltlábúakkal. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja 10-15 óra között madárgyűrűzéssel várja az érdeklődőket. Állatok Világnapja alkalmából szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontosak az állatok az emberek életében, így 13-16 óra között a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jóvoltából ki lehet próbálni, milyen vakvezető kutyával közlekedni, valamint, hogy milyen is a Braille-írás. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai állatvédelem, állattartás, bűnmegelőzés témában ad tájékoztatást a látogatóknak. Az állatkert témaasztala állatos kreatívkodásra invitálja a gyerekeket, valamint lehetőség lesz „könyv-csereberére” is. Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet: óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk a programot. Ha van otthon szép állapotú, de régóta nem lapozott, olvasott könyv, el lehet hozzánk hozni, és kicserélni. Annyi könyvet lehet cserélni, amennyit hozol (max.5 db). Olyan állapotú könyvet hozz, amit te is szívesen hazavinnél.

Látványetetések:

9:30    Európai barnamedve
10:00    Szibériai tigris
10:30    Szurikáta
11:00    Benett-kenguru
11:30    Gyűrűsfarkú maki
12:00    Észak-amerikai kúszósül
12:30    Örvös mangábé
13:30    Állatbemutató (Oktatóterem) 
14:30    Mosómedve
15:00    Sivatagi hiúz
15:30    Vörös róka
16:00    Kétpúpú teve
16:30    Tanyaházi állatok
 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.