A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Állatvédelmi Témahét az állatkertben

2022-11-16

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás és iskoláskorú gyermekeknek. Intézményünk, a Miskolci Állatkert is csatlakozik a kezdeményezéshez, ezért a témahét alatt előzetes bejelentkezéshez kötött, díjmentes foglalkozást biztosítunk iskolás csoportok számára. Naponta 3 csoport részére (a csoport létszáma kísérőkkel együtt maximum 30 fő), 30-35 perces foglalkozás keretén belül hívjuk fel a figyelmet az állatvédelem-állatjólét-felelős állattartás fontosságára, valamint maradandó élménnyel gazdagítanánk a résztvevőket egy-egy állat testközelből való megismerésével.

A következő időpontokra e-mailben (zooped@miskolczoo.hu) lehet jelentkezni a szabad helyek függvényében: 
Hétfő: 9.30, 11.00, 13.00
Kedd: 9.30, 11.00, 13.00
Szerda: 9.30, 11.00, 13.00
Csütörtök: 9.30, 11.00, 13.00
Péntek: 9.30, 11.00, 13.00
(A programon való részvételhez belépőjegy vásárlás szükséges.)

Az állatvédelmi témahétről bővebben ide kattintva találhatnak információt.

 

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság 2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás, általános iskolás és középiskolás korú gyermekeknek. A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre. A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is fontos elsősorban a felnövekvő nemzedék tudását kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatbarát szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

A szervezők által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják. Az Állatvédelmi Témahét keretein belül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, Adventi foglalkoztatóhoz, Mikulás postához, online tanórákhoz és online pedagógus továbbképzésekhez férnek hozzá.

A részvétel regisztrációhoz kötött. A tanintézmények december 2-ig regisztrálhatnak a https://allatvedelmitemahet.hu weboldalon keresztül.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.