A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Augusztus 20-án lesz 40 éves az állatkert

2023-08-07

Augusztus 18-án, 19-én és 20-án szülinapi hétvégével várjuk az érdeklődőket.

Napjainkban az emberek már gyakrabban találkoznak egzotikus, különleges állatokkal, így a házi állatok és a hagyományos népi játékok egyre inkább a háttérbe szorulnak. Ezt szeretnénk egy kicsit feleleveníteni, hiszen 40 évvel ezelőtt, a Miskolc Városi Vadaspark megnyitásakor még jellemző volt a háztáji állatok tartása, valamint a gyermekek ismerték azokat a játékokat, melyek lassan-lassan feledésbe merülnek.

Augusztus 18-án, pénteken a látványetetések mellett a mesterségek bemutatóján a kovács és fazekas munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Augusztus 19-én, szombaton a látványetetések mellett a mesterségek bemutatóján a mézeskalácsos és a faműves (teknővájó és fafaragó) munkájába nyernek betekintést a látogatók.

Augusztus 20-án, vasárnap a látványetetések mellett a következőkkel várjuk a látogatókat:
-    Népi játszótér: kézzel hajtott 4 személyes, fűzfa kosaras körhinta, sajtlabirintus, hordólovaglás, tandem sí, horgászat, csirkepofozó, gólyalábak, billegők, medvetalpak, lápjárás, frászkarika, memóriatábla, egyensúlyozó gerenda, lengőteke, csigafuttató, kötélhúzás, babzsákreptető, célbadobós játékok – patkódobás, parasztetető, karikadobás, vödörbedobás,
-    Terrarisztokraták: különleges terráriumi állatokat ismerhetnek meg a látogatók, akár kézközelből is,
-    Északerdő Zrt.: interaktív ismeretterjesztő játékokkal és kézműves foglalkozással várják az érdeklődőket,
-    Ingyenes arcfestés várja majd a gyermekeket, két helyszínen is,
-    11 órakor a Bükki Vadászkürtösök közreműködésével ünnepeljük a 40 éves Miskolci Állatkertet.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.