A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Befejeződött a térkövezés újabb szakasza

2022-11-10

Immár 2500 négyzetméternyi térkő burkolatú járda kedvez a Miskolci Állatkertbe látogató babakocsis családok és kerekesszékkel közlekedők számára. Az útépítési munka tavaly kezdődött, akkor a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése projekt keretein belül valósult meg az oroszlánok felé vezető, közel 300 négyzetméternyi út, majd a Városgazda saját forrásából további 1400 négyzetméternyi látogatói útvonalat burkolt le.

Idén tavasszal a legtöbbet használt és közkedvelt útvonalak felmérésével folytatódott a munka. Ennek eredményeként 800 négyzetméteren készült el a térkövezés, az örvös mangábék, a huszármajmok, és a Tanyaház előtti útvonalon, valamint az örvös pekarik mellett felvezető sétányon.

A korábban zúzalékkal és kohósalakkal borított felületek burkolását a jövő évben is folytatni kívánja a Városgazda annak érdekében, hogy tovább növelje a látogatók komfortérzetét.
 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.