A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Békakiállítás a Kocsonyafesztivál ideje alatt

2024-02-27

Első Miskolci Békakiállítás és Béka Szépségverseny alkalmából várjuk az állatok szerelmeseit a Kocsonyafesztivál ideje alatt, 2024. március 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap, 9-16 óra között az Oktatóteremben. A Magyarországon őshonos kétéltű fajokat egy képgalérián keresztül, míg az egzotikus, külföldi fajok egyedeit látványos terráriumi otthonaikban csodálhatják meg a látogatók a Terrarisztokraták közreműködésével.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a békákra, az élővilágban betöltött fontos szerepükre, és hogy saját kis közegükben csodás kis élőlények. Éppen ezért rendezzük meg a szépségversenyüket is, amelynek során a hozzánk érkező látogatók a pénztárban a belépőjegy mellé kapott kuponnal adhatják le szavazatukat az Oktatóteremben azon kiállított békára, akit a legszebbnek találnak.

A kalandozni vágyók részt vehetnek egy „rejtvényes béka-sétán” az állatkertben, melyhez a rejtvénylapot a pénztárban lehet megkapni, a kitöltött lapokat pedig az Oktatóteremben lehet majd leadni, mindkét nap 16 óráig. A helyes megfejtők között 2024. március 11-én, hétfőn 4 db családi fürdőbelépőt sorsolunk ki a Miskolci Fürdők Kft. jóvoltából.

A gyerekeket békás kézműveskedéssel is várjuk az Oktatóteremben.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.