A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

botanikai tanösvény

2011. október 4-én, az Állatok Világnapján került átadásra állatkertünkben a Magyarország-Szlovákia határonátnyúló együttműködési program keretében, a Kassai Állatkerttel közösen kapott európai uniós támogatással létesült botanikai tanösvény. Az ösvényen, melynek egy 9 méteres magasles és egy 32 méter hosszú völgyhíd is a része, az ismeretterjesztő táblák segítik a látogatóinkat, hogy megismerkedhessenek az erdő élővilágával.

Az ismeretterjesztő táblák erdeink élővilágával ismertetik meg az érdeklődőket, Wass Albert: Bulámbuk című meséjének a segítségével. A tanösvényen felépült 9 méteres magaslesről a lombkorona élővilágát lehet megszemlélni. A mocsaras völgy fölött 32 méter hosszú völgyhíd vezet át.

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a tanösvény technikai okok miatt jelenleg nem látogatható!

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.