A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Denevér-kampány

Az ENSZ egyezménye a vándorló fajokról (CMS) és a megállapodás az Európai Denevérek Populációinak Védelméről (EUROBATS) szervezetek összefogásával közösen ünneplik a Denevérek Évét.

A denevérek különleges és alig ismert állatok, az egyetlen repülő életmódú emlőscsoport, amely létfontosságú része a globális környezetünknek.

Fedezzük fel együtt,
- hogyan gazdagítják a denevérek a biológiai sokféleséget,
- hogyan járulnak hozzá a bioszféra működéséhez a beporzás, a magvak terjesztése, a rovarirtás és más „öko-szolgáltatások” formájában az esőerdőkben, a lombhullató erdőkben, a vizes élőhelyeken, a legelőkön, a sivatagokban és a városokban egyaránt.

Az Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége (WAZA) hivatalos partnere a „2011. A Denevérek Éve” programnak.

Induljon hát útjára ez a fajvédelmi és figyelemfelkeltő kampány! Éljünk együtt a denevérekkel!

Miskolci Állatkert és Kultúrpark - Denevér Kampány (pdf)
Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.