A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Dreamnight - Áloméj az állatkertben

2022-06-01

Világszerte mintegy 300 állatkertben kerül megrendezésre minden év június első péntekjén a Dreamnight at the zoo, magyarul Áloméj az állatkertben elnevezésű program. Az 1996-ban, a Rotterdami Állatkertből indult kezdeményezéshez állatkertünk 2007-ben csatlakozott. Azóta minden évben ezen az estén, az állatkert zárását követően a fogyatékkal élő és krónikus beteg gyermekek számára újra megnyílnak az állatkert kapui, akiket egy különleges, izgalmas programra látunk vendégül.

Az idei évben június 3-án került megrendezésre a zártkörű programunk. A BAZ Megyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjának kis betegeit, a Szimbiózis Alapítvány lakóit, a Vakok és Gyengénlátók BAZ Megyei Egyesületének tagjait, valamint a Martin János Szakképző Iskola tanulóit láttuk vendégül egy élményekben gazdag estére.

A program megvalósulásában munkatársaink és együttműködő partnereink önkéntesen vettek részt. Köszönjük továbbá az Miskolc Városi Közlekedési Zrt. és a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. támogatását.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.