A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Dreamnight - Áloméj az állatkertben

2024-06-05

Állatkertünk egyik legfontosabb pillanataként tekintünk a minden év június első péntek estéjén megrendezésre kerülő Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben elnevezésű programra. Ezen az estén ugyanis egy zártkörű program keretében tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekeket látunk vendégül. Az idei évben sem volt ez másképp, hiszen június 7-én az állatkert zárását követően ismét megnyitottuk kapuinkat, hogy a meghívott gyerekek, valamint szüleik, kísérőik számára egyedi programokkal kedveskedjünk.

Hosszú távú együttműködésünk eredményeképpen több, mint 60 gyermeket láttunk vendégül a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete, a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, valamint a Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola részvételével. A gyerekek kipróbálhatták az állatkertben használt különféle eszközöket, pl. a fúvócsövet, megérinthettek egyes állati „alkatrészeket”, pl. koponyákat, de testközelbe kerülhettek különleges állatokkal is, ahogy bábszínházi bábokkal is, az arcfestés révén maguk is kedvenc állatuk vagy mesehősük bőrébe bújhattak.

A program megvalósulását az állatkert dolgozói és együttműködő partnereink önkéntesen és támogatásukkal tették lehetővé. Köszönjük a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a Papír-Pont Kft., a Lerch-EgZoo, a dm Magyarország szerencsi üzlete és a Manó Manufaktúra Kreatív Műhely támogatását, hogy hozzájárultak az este sikeres és mosolygós megrendezését.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.