A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Dreamnight at the Zoo - Áloméj az állatkertben

2023-06-05

Egy különleges este a különleges gyermekeknek. 2023. június 2-án péntek 18 és 20 óra között került megrendezésre a Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben elnevezésű zártkörű programunk. Az 1996-ban, a Rotterdami Állatkertből indult kezdeményezéshez állatkertünk 2007-ben csatlakozott először. Azóta minden évben, június első péntek estéjén, az állatkert zárását követően a fogyatékkal élő és krónikus beteg gyermekek számára újra megnyílnak az állatkert kapui, akiket egy különleges, izgalmas programra látunk vendégül. Az idei évben a B.-A.-Z. Vármegyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjának kis betegeit, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének tagjait, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének tagjait, a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI tanulóit, valamint a Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulóit láttuk vendégül egy élményekben gazdag estére. A gyerekek kipróbálhatták az állatkertben használt különféle eszközöket, pl. a fúvócsövet, megérinthettek egyes állati „alkatrészeket”, pl. koponyákat, de testközelbe kerülhettek különleges állatokkal is, de arcfestés révén maguk is kedvenc állatuk bőrébe bújhattak, míg az ügyességüket középkori játékok kipróbálásával mérhették fel.

A program megvalósulásában munkatársaink és együttműködő partnereink önkéntesen vettek részt. Köszönjük a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft., a Papír-Pont Kft., a Terrarisztokraták és a Manó Manufaktúra Kreatív Műhely támogatását.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.