A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Erdei bábszínház az állatkertben

2023-05-18

Különleges együttműködési megállapodás jött létre a 30 éves Miskolci Csodamalom Bábszínház és a 40 éves Miskolci Állatkert között. A rendhagyó kezdeményezéssel szeretnénk, hogy a bábszínházat kedvelők a nyári időszakban se maradjanak előadás nélkül, illetve az állatkertbe látogatók is betekintést nyerjenek a bábelőadások különleges világába. A megállapodást egy-egy örökbefogadással pecsételte meg a két intézmény. A Miskolci Csodamalom Bábszínház örökbefogadta az állatkert európai szürkefarkasát, a Miskolci Állatkert pedig a Rákherceg című előadás két szereplőjét, magát a Rákherceget és Brighellát.

Júniustól 10 hétvégén keresztül, vasárnaponként tíz óra harminc perces kezdéssel láthatók majd az előadások a Miskolci Állatkert erdei színpadán, magyar és külföldi bábelőadó művészek közreműködésével.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.