A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Erdei bábszínház az állatkertben

2023-06-06

A 30 éves Miskolci Csodamalom Bábszínház és a 40 éves Miskolci Állatkert közreműködésének köszönhetően az előadások júniustól 10 héten át vasárnaponként az állatkertben kialakított hangulatos erdei pódiumon lesznek láthatóak.
Az első előadás 2023. június 11. vasárnap 10.30-kor lesz látható. Az állatkert látogatói számára a produkciók ingyenesen megtekinthetőek.

IVAN GONTKO (SK) : VERKLI
Ivan Gontko szlovák bábművész, színész, dramaturg, „utcai orgona mester”, kulturális rendezvények szervezője. 1986 óta tagja a Bábszínház, ma a nyitrai K. Spišák Régi Színház együttesének, és alapító tagja a Teatro Tatronak. 1999 óta tagja az UNIMA szlovákiai szekciójának, 2007-től 2019-ig pedig annak elnöke. Ő az első szlovákiai verkli játékos, aki 2010-ben visszahozta a szlovákiai utcákra a verklizés hagyományát. A 2014-ben alapított Szlovákiai Utcai Orgonások Szövetségének elnöke és az Utcai Orgonások Európai Szövetségének alelnöke.

ILLABEREK BÁBSZÍNHÁZ: PULCINELLA ÉNEKE
Vásári bábjáték
Pulcinella imádja az életet. Úgy, ahogy van. Már az is boldoggá teszi, ha énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Csak akkor gyújthat új nótára, ha már sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is... Játékos és tréfás kalandjaihoz mindenkit társul hív háromtól kilencvenhárom éves korig.
Az előadás hossza 40 perc.
Játssza: Nizsai Dániel

Az esemény a 10. Színházi Olimpia és Bábművészeti Világtalálkozó keretein belül valósul meg.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.