A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Február 2-án Medveles

2024-01-23

Február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Ehhez a naphoz több néphagyomány is kötődik, melyek közül egyet mi is évről-évre követünk ezen a napon.

A népi megfigyelés szerint, ha ezen a napon jó az idő és süt a nap, a téli pihenőjéből előleselkedő medve megpillantja árnyékát, és attól megijedve visszabújik barlangjába. Ekkor messze még a tél vége. Amennyiben felhős, borús az idő, az előbújó medve kijön téli szálláshelyéről és elindul élelmet keresni. Ekkor viszont közel a tél vége, hamarosan megérkezik a tavasz.

Habár a Miskolci Állatkertben bemutatott állatok között három faj nevében is szerepel a „medve” szó, közülük csak az európai barnamedve tartozik valójában a medvefélék családjába. A medvék népes csoportjának tagjai a világ számos pontján élnek, de vajon ismerjük őket? Az Oktatóteremben ezen a napon medvékkel kapcsolatos képeket és játékokat találhatnak, valamint verseket és érdekességeket olvashatnak a látogatóink.

2024. február 2-án, a Medveles alkalmából a következő állatoknál várjuk az érdeklődőket:
10.00 Barnamedve meglesése
10.15 Mosómedvék etetése
10.30 Vörösorrú ormányosmedvék etetése

Gyere, és nézzük meg együtt, mit jósol idén Füles Borka és Forgó Dorka!

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.